Kars İş İlanları 2011

Kars İş İlanları 2011

Kars, Doğu Anadolu Bölgesi’nin kuzeydoğu kesiminde yer alan bir ilimizdir. Çok sert iklim koşulları hüküm sürer: kışları çok uzun ve serttir. Nüfusu 300 binin üzerindedir.

Kars’ın ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Nitekim il arazisinin yüzde 40’a yakını tarım alanlarından oluşmaktadır.
Genellikle hububat ve yem bitkileri üretilmektedir. Arpa ve buğday, en fazla yetiştirilen tarım ürünleridir. Şeker pancarı da bolca üretilen ürünlerin başında gelir.

Kars, büyükbaş hayvancılığın merkezi konumundadır. Özellikle dini bayramlarda kesilmek üzere, milyonlarca büyükbaş hayvan beslenmektedir. Büyükbaş hayvancılığa oranla çok daha az olsa da küçükbaş hayvancılık ve kümes hayvancılığı faaliyetleri de yapılmaktadır.

Kars’ta 10’a yakın fabrika vardır. Bu fabrikalar, son 30 yıl içerisinde faaliyete geçmiştir. Bu fabrikalarda istihdam edilen işçi sayısı, binlerle telaffuz edilmektedir.

Kars’da ticaret de oldukça yaygındır. Son yıllarda bu yaygınlık, daha da hız kazanmıştır. Kars Merkez’de küçük aile işletmeleri bulunmaktadır. Bu işletmelerde, binlerce kişi istihdam edilmektedir.

2011 yılında Kars’ta verilmiş olan iş ilanlarını okumak istiyorsanız, aşağıdaki Kars İş İlanları 2011 sayfasına tıklayınız; bu sayede işverenlerin ilanlarını okuyabilir, uygun olanlar ile iletişime geçebilirsiniz.

Kars İş İlanları 2011

This entry was posted in Kars İş İlanları 2011. Bookmark the permalink.

Leave a comment